About This Project

Slashpipe

SLASHPIPE® är ett multifunktionellt träningsredskap avsett för fysioterapi och fitness. Slashpipe fungerar lika bra för barn som för vuxna, om du är vältränad eller otränad/skadad. Vattnets dynamiska rörelser inuti röret skapar rörelseenergi som kroppen måste arbeta emot för att kompensera. Det ger en effektiv träning av stabilitet, styrka, balans och koordination.

 

Idén bakom Slashpipe

Principen för träningen är att, vattnet styr och man måste följa och kompensera för varje liten rörelse och förändring hela tiden.

Minsta rörelse av redskapet skapar motrörelser av vattnet inuti röret. Beroende på positionen, hastigheten och vinkeln på rörelserna med SLASHPIPE, skapas rörelseenergi som du måste kompensera och stabilisera med hjälp av kroppens muskler.

Förutom styrka och uthållighet ställer redskapet även stora krav på koordinationsförmågan och balansen. Musklerna måste jobba aktivt för att stabilisera lederna. Dessa stabiliseringsövningar är lämpade för hela kroppen. Det passar för personer på alla nivåer av fysisk förmåga och för en mängd olika träningsmål. Redskapet ger en rik sensorisk input via proprioceptionen, känseln, synen och hörseln.

Till skillnad från träning med balansbräda och liknande mer cykliska och förutsägbara träningsredskap måste överkroppen också reagera på de ”kaosartade” och oförutsägbara vattenrörelserna i SLASHPIPE. Detta minskar eller rent av eliminerar inlärningseffekten och ger en mer effektiv träning.

 

Redskapet marknadsförs och säljs i Sverige av Martinsson Konsult & Försäljning AB via Skadebutiken.se.

Sökväg

Dessa övningar hittar du enklast genom att skriva "Slashpipe" i sökrutan i GoMobilus.

Category
Exempel